Vielse

Vielsen bestilles ved at kontakter en af præsterne. De fleste bliver viet en lørdag, men det er også muligt at blive viet søndag efter gudstjenesten eller på en hverdag mellem 9-15, undtagen mandag.

Vidner

Ved vielsen skal der bruges to vidner. Disse skal intet foretage sig andet end at være tilstede under vielsen. Vidnernes navne og adresser bedes medbringes til præsten, da de skal skrives i kirkebogen

Prøvelsesattest:

For at blive viet kræves der en Prøvelsesattest. Den anskaffes ved at rette henvendelse til Borgerservice, som udsteder prøvelsesattesten. Prøvelsesattesten må højest være fire måneder gammel på vielsesdagen.

Salmer

Til vielsen synges der fire salmer fra Den danske salmebog. Det er muligt at medbringe egen sanger, hvis der ønskes solosang, efter aftale med præsten.

Fotografering

Det er ikke tilladt at fotografere eller filme under gudstjenester og kirkelige handlinger såsom vielser, i Mariager kirke. Dette bedes respekteres. Det er muligt efter vielsen at tage billeder inde i kirken efter nærmere aftale med kirketjeneren.

Kirkepynt ved kirkelige handlinger

Hvis man ønsker kirkens bænkerækker pyntet, skal dette aftales i god tid inden handlingen.

Ved bestilt pyntning af kirken, vil der altid komme en regning til den, der har bestilt ydelsen, og som minimum for opsætning og nedtagning.

Brudeparret/familien kontakter selv kirketjeneren for at aftale pyntning, enten på tlf. (se kontakt) eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kirkens bænkerækker kan pyntes på flg. måder:

Lille kirkepynt (34 bænke, de øverste op mod alteret)

Stor kirkepynt (56 bænke, hele kirken)

Lille pynt - opsætning og nedtagning af pynt .............353,16 kr. incl. moms

Lille pynt - ½ lys og ½  blomst...................................... ..387,16 kr. incl. moms + blomsters kostpris

Lille pynt - kun lys...........................................................   421,16 kr. incl. moms

Stor pynt – opsætning og nedtagning af pynt.............. 517,96 kr. incl. moms

Stor pynt - ½ lys og ½ blomst...........................................573,96 kr. incl. moms + blomsters kostpris

Stor pynt - kun lys............................................................   629,96 kr. incl. moms

Blomster kan bestilles hos kirketjeneren eller blomsterhandleren.

Man kan også vælge at medbringe egne blomster til bænkepynt. Disse skal afleveres til kirketjeneren senest 3 timer inden handlingen.

Der kan aftales med kirketjeneren hvor pynten skal hen efter vielse. Er der et gravsted de skal sættes ud på? Vil man have den med hjem, eller vil man give den til kirken?

Er der flere vielser samme dag, kan det blive nødvendigt at koordinere pyntningen.

Alterbuket står kirken for.